חשיבות של סיבים תזונתיים לגוף

"מכיל סיבים תזונתיים", "מועשר בסיבים תזונתיים" ומשפטים נוספים המתנוססים על גבי המוצרים שאנו רוכשים בסופר מלווים אותו בכל עת, ונראה שהמודעות לצריכת סיבים תזונתיים הולכת ועולה. אך האם אנו יודעים מהם היתרונות הכרוכים בצריכת הסיבים וכיצד ניתן לשלב אותם בתזונה היום יומית?

מהם סיבים תזונתיים?

מקורם של הסיבים, הידועים גם כסובין, הוא במאכלים מן הצומח. בשונה ממאכלים המכילים פחמימות, שומנים או חלבונים, את הסיבים התזונתיים הגוף אינו יודע לעכל בגוף ולספוג במערכת הדם. כתוצאה ישירה מכך, הם עוברים דרך הבטן, המעי הדק והגס ויוצאים מהגוף – כמעט ללא פגע, כשהם "מותירים" אחריהם רושם מצוין על הגוף, המשפיע על מערכות שונות ומסייע בתפקוד שלהם.

מהם היתרונות בצריכת סיבים תזונתיים?

באילו מוצרים יש סיבים תזונתיים?

תזונה עשירה בסיבים תזונתיים, היא כאמור, תזונה בריאה ונכונה יותר לגוף, ומסייעת לגוף לעכל את המזון בצורה טובה יותר. פירות וירקות הם מקור מצוין לסיבים תזונתיים, כמו גם מוצרים מחיטה מלאה, קטניות כגון אפונה או שעועית וכן זרעים ואגוזים. חשוב להדגיש כי מוצרים מעובדים או כאלה המבוססים על קמח לבן מפחיתים באופן משמעותי את כמות הסיבים, מאחר ובתהליך העיבוד שלהם הסובין יורד משמעותית.

כמו תמיד, כל הטוב שהגוף צריך – מחכה לנו במרחק נגיעה, ממש בטבע!

Exit mobile version