פחמימות בעלי יתרונות בריאותיים לשיפור התזונה

פחמימות בעלי יתרונות בריאותיים לשיפור התזונה

לעתים קרובות כאשר אתם קוראים תכנים הנוגעים לדיאטה ושיפור התזונה, נהוג לסמן את הפחמימות בתור אויב. כבר נשמעו פטנטים שונים של דיאטות נטולות פחמימות לחלוטין – בפועל אלו הן דיאטות מסוכנות מאד. דיאטה נכונה בנויה על איזון, וכך גם שמירה תקינה על התזונה שלכם לאורך זמן. חשוב להבין שבפועל הפחמימות הן הדבר שהגוף שלנו הכי צריך והן מה שבונה את הגוף ומספק לו אנרגיה. אז למה לרוב קושרים את הפחמימות בבעיות השמנה ובעיות בריאותיות? משום שהפחמימות הן השם הכול למאכלים שכוללים סוכרים. אנשים רבים נוטים לצרוך את הפחמימות הפשוטות שיש בהן רמה גבוהה של סוכרים שמתפרקים תוך רגע – כך אין תחושת שובע, והדם מוצף בסוכרים וכך נוצרות הבעיות. לעומת את, פחמימות מורכבות עם רמה נמוכה יותר של סוכרים מספקות אנרגיה מעולה לגוף, וגם יוצרות תחושת שובע. ברשימה תמצאו גם כמה מאכלים מפתיעים – כמו פירות ואפילו בטטה.

כל הפחמימות הבריאות – משיבולת שועל עד בטטה

אז איזה פחמימות כדאי לאכול? בואו נראה כמה המלצות:

לצרוך בכמות מתונה

כמובן שהמלצנו לכם על מגוון רחב מאד של פחמימות, וכמו שריאתם במקרה של בטטה או שעועית – פחמימה בריאה ומרוכבת יכולה גם להיות טעימה מאד. עם זאת, חשוב תמיד לזכור שתזונה בריאה היא תזונה מאוזנת. הארוחה שלכם צריכה לכלול מרכיבים נוספים מעבר לפחמימות. מומלץ ורצוי לצרוך גם ירקות נוספים, מוצרי חלב שונים, ובשר רזה, כדי ליצור תזונה מאוזנת ובריאה.

Exit mobile version