מרקים בעלי סגולות רפואיות וטעם נפלא

תאכל מרק, תהיה חזק!

בכל פעם שהטמפרטורות בחוץ צומחות אנחנו רצים להוציא את שלל מתכוני המרק מהארון כדי לנסות מרק חדש בכל שבוע. מרק אפונה, מרק שעועית, מרק פטריות, מרק ברוקולי, מרק ירקות ועוד, כל אלו מחממים את הבטן ונותנים הרגשה חמה של שובע.

במזרח הרחוק נוהגים לאכול את המרק בכל שעות היממה, גם בבוקר, ולרוב מוסיפים לו ירקות, דגנים וקטניות בריאות. פעולה זו מאפשרת שמירה על אנרגיה לאורך זמן ותחושת שובע מתמשכת.

 

אילו סוגי מרקים טובים לנו לבריאות?

מטבע הדברים ישנם מרקים מעט יותר בריאים, ומרקים שקצת פחות, תלוי במרכיבים של המרק. המרקים המומלצים כבריאים יותר הם:

 

מה ניתן לעשות על מנת להפוך את המרק למעט יותר בריא?

מרק הוא מצרך מומלץ בעבור כל אחד המעוניין לשמור על תזונה נכונה ולשמור על המשקל. למרק תכונות המקנות תחושת שובע בגוף יחד עם ערך קלורי נמוך. ישנם מרקים בעל ערך קלורי מעט יותר גבוה, אך עם מעט שינויים כל אחד יכול להפוך את המרק ליותר בריא:

 

מרק שעועית, טעם נפלא ובריאות

מרק שעועית הוא פיתרון נפלא לכל אילו שמאסו במרקי הירקות למיניהם. בניגוד למרקים אחרים, מרק שעועית יכול להוות ארוחה שלמה ומשביעה, במיוחד כאשר הוא מוגש בליווי של אורז לבן. השעועית במרק נותנת תחושה של אכילה, ופעולת הלעיסה מסמנת למוח להפעיל את מנגנון הרעב והשובע. נוסף להיותו מרק בריא, מרק שעועית הוא גם טעים וזול להכנה.

Exit mobile version