בריאות

מזונות עתירי סוכר שאפשר לוותר עליהם

אנחנו מקפידים על הבריאות שלנו, משתדלים לאכול רק דברים טובים ומזינים ואפילו לעשות כושר מפעם לפעם (חוץ מכמה חטאים קטנים במיוחד שעליהם נסלח לכם הפעם) – אך האם אי פעם שמתם לב לכמויות הסוכר האדירות שאתם צורכים מבלי לשים לב? אם תביטו באותיות הלא מאוד קטנות בשורת הרכיבים של המוצרים השונים, תגלו שהסוכר מככב בהם בין המקומות הראשונים ומתחבא שם מבלי שבכלל ידענו. גם במזונות טבעיים ולא תעשייתיים יש לא מעט סוכר שאפשר, אם להודות על האמת, להימנע מלאכול או לחפש תחליף בריא יותר. הנה רשימה (חלקית) של מזונות עתירי סוכר שאפשר בהחלט להחליף לבריאים יותר:

גרנולה

אם החלטתם שארוחת הבוקר שלכם תהיה מורכבת מגרנולה או מחטיף גרנולה והנחתם שאתם בני האנוש הבריאים ביותר בעולם בשל כך – חשבו שנית. הגרנולה אמנם נחשבת לחטיף בריא – אבל הכל יחסי. מותגי גרנולה מסויימים מגיעים עד לרמה של 9 גרם סוכר לחטיף!

מה עושים? העדיפו להמיר את חטיף הגרנולה בפרי או בחופן אגוזים מסוגים שונים, או אתרו חטיפים בהם אחוז הקלוריות המגיע מסוכר הוא פחות מ-35%.

רוטב / רסק עגבניות

נכון, קשה לעמוד בפני הצנצנות הכה נוחות הללו שהפכו את החיים במטבח להרבה יותר פשוטים ואת ארוחת הצהרים שלכם למהירה במיוחד, אך דעו לכם שתחת המעטה הזכוכיתי התמים מסתתרות כמויות לא מבוטלות של סוכר שאתם ממש לא רוצים לצרוך.  הסוכר המתווסף לעגבניות נמצא שם כדי להפחית מהטעם החומצי הטבעי שלהן ולשמור על הטריות של התכולה לאורך זמן – התענוג הזה עלול לעלות לכם בעד 12 גרם סוכר לכל חצי כוס!

מה עושים? עובדים עוד קצת וסוחטים עגבניות בעצמנו – הרבה יותר בריא ובינינו – גם יותר טעים!

יוגורט בתוספת פירות

יוגורט הוא טיפוס לגמרי חיובי לבריאות שלכם, אך בתוספת עם הפירות המתווספים אליו הוא הופך למפלצת אימתנית של סוכר.

מה עושים? מעדיפים יוגורט רגיל ומוסיפים את הפירות בעצמנו.

תוספת רוטב לסלט

גם כאן, הסלט הוא אחד הפייבוריטים של מדינת הבריאות ללא כל עוררין, אך תוספות הרטבים השונים אליו מעבירות אותו לצד השלילי של מערך הבריאות שלכם – עד כדי תוספת של 4 גרם לכל כף רוטב!

מה עושים? שולפים את שמן הזית מהארון, מזלפים מעט לימון, מלח ופלפל – וזוכים לסלט בריא ורענן.

 

מיץ תפוזים

הוא מרענן, הוא מרווה והוא מלא בויטמין C- אך גם בלא מעט סוכר. כוס מיץ תפוזים תעשייתית עלולה להגיע לעד 9 גרם של סוכר, בהחלט כמות לא מבוטלת ביחס לתמורה!

מה עושים? המלצת משרד הבריאות היא להעדיף תמיד פירות "אמיתיים" ושלמים – בצורה הזו תקבלו תוספת של סיבים תזונתיים.

הפחתת הסוכר מהתפריט שלנו היא לא קשה כל כך כששמים לב וערניים לרכיבים של המאכלים שאנו צורכים. נסו לחפש תחליפים בריאים ומועילים יותר והורידו את הסוכר הלא הכרחי מהתפריט שלכם.

 

מאמרים דומים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Back to top button